ALBONDIGAS - SPANSKE KØDBOLLER
Albondigas er en velkendt spansk tapas-ret som er den spanske version af frikadellen.
Retten består af små lækre oksekødboller, som er godt krydret med paprika, persille og chorizo-pølsen.
Det som virkeligt giver prikken over i’et i denne ret er den fantastiske tomatsauce som går med til retten.
Albondigas passer lige indtil tapas og ligesom den spanske tortilla, kan retten stå og passe sig selv, mens resten af tapas´en bliver anrettet til servering.
Vi håber i er lige så glade for Albondigas i tomatsauce, som vi er.

SPANSKE KØDBOLLER
Tid i alt 35 min. Arbejdstid 15 min. Antal 6 personer.
Ingredienser
Kødbollerne
400 g hakket oksekød
1/2 stærk chorizopølse
1 stort løg
4-5 hvidløg
4-5 spsk. hakket persille
1 æg
2-3 tsk. røget paprika
salt og peber
olivenolie til stegning
Tomatsovsen
2 dåser flåede, hakkede tomater
1 løg
4-5 hvidløg
1 rød chili
2 tsk. paprika
1 lille glas hvidvin
lidt olivenolie
salt, peber og sukker
olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
Start med tomatsaucen. Hak løg, chili og hvidløg fint og sauter de i rigeligt olie i en fryde. Tilsæt røget paprika og lade det i ca. 2 minutter. Tilsæt hvidvin og tomater. Skru ned for varmen og lad saucen koge igennem til den begynder at tykne lidt. Kør den jævn med en stavblender og smag til med salt, peber & sukker.
Til Albondigas hakkes chorizopølsen i tern. Løg og hvidløg rives og persillen hakkes fint. Bland det hakkede oksekød med chorizo, løg, hvidløg, hakket persille, æg, røget paprika, salt & peber. Farten æltes godt igennem og hviler gerne i køleskabet i en times tid, før den formes til kødboller på størrelse med en lille bold. Kødbollerne steges på en pande i olivenolie. Ryst panden jævnligt, så kødbollerne bliver jævnt brune. Hæld evt. lidt af olien fra og kom tomatsaucen over kødbollerne. Lad dem boble for ganske svag varme i ca. 10 minutter.
Velbekomme!