OPSKRIFTER

SPANSK TORTILLA

opskrifter-ny

SPANSK TORTILLA

En klassisk Spansk Tortilla, som går ved navnet Tortilla de Patatas i Spanien.

Super enkelt og meget simpelt til at krydre tapasbordet op med. Perfekt til at stå og passe sig selv, mens resten af tapas´en bliver anrettet til servering. En lækker side ret, som sagtens kan laves i en lille pande – og skulle der være noget i overskud efter tapas aften, så holder den sig frisk i 2 dage i køleskab og smager også rigtig godt kold, fx til dagen efter eller frokosten.

Den Spansk Tortilla kan også krydres op med lækkert chorizo pølse, eller andet form for kød. Personligt er jeg helt vild med den lille side ret, og det er også grunden til at den er med som den aller første opskrift her på En Bid af Spanien.

Jeg håber i er lige så glade for den Spanske Tortilla, som jeg selv er.

HwAAAABJRU5ErkJggg==
opskift-icon

SPANSK TORTILLA

Tid i alt 45 min.   Arbejdstid 20 min.   Antal 6 personer.

Ingredienser

1 kg. kartofler
8 æg
3 løg
Oliven olie
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem let i ca. 15 min. Hak løgene og svits dem på en pande i oliven olie, og tilsæt kartoflerne og lad det stege til kartoflerne har fået farve.

Pisk æggene og hæld dem udover kartoflerne og løgne – Tilsæt lidt salt og peber. Skru ned for varmen og lad omeletten simre under låg til æggene har sat sig.

Vend omeletten, brug et grydelåg eller en stor tallerken (husk grydelapper, så du ikke brænder dig). Lad omeletten få 2-3 min på den anden side og derefter er den klar til servering.

SE HVODAN DU GØR HER